Barva měsíce: bledězelená, 20 % sleva, doprava zdarma, 24.-30.4.! Doručujeme na Slovensko!

Je to doma! #3 Červené regály dominantou kreativního ateliéru

Fleysen - porterty zakazniku-13-web

Ve třetím díle seriálu, který sleduje Fleysen produkty v jejich nových domovech, jsme se vydali do ateliéru ilustrátorky Anežky Hájkové a grafického designéra Jakuba Spurného. Anežka s Jakubem si pořídili dva vysoké stojací regály #1210, aby po krátké době zjistili, že jim 100% vyhovují a chtějí (jich) víc. Nakonec tak regály Fleysen stojí podél celé jedné stěny studia.

Fleysen - porterty zakazniku-17-web

„Nejdřív jsme si koupili dva regály, ale tak moc se nám líbily, že nakonec máme čtyři.“

Mladému kreativnímu páru se původně zalíbil regál ve světle zelené barvě, ale jejich výtvarná náročnost je nakonec po složitém vybírání dovedla k odstínu zářivě červené. Ta v prostoru doplňuje lampičku Robot navrženou Anežky vzdáleným praprastrýcem Josefem Hůrkou pro firmu Lidokov.

Jak jste Fleysen objevili a proč jste se pro něj rozhodli?

Jakub: Sháněli jsme regály do pracovny a Fleysen mě zaujal už před nějakou dobou na webu Nanovo, ke kterému mám důvěru. Já mám hrozně rád lakované dráty v kombinaci s většími plochami, líbí se mi, když velkou plochu protínají tenké linie. U jiných českých výrobců jsem nic podobného nenašel. Definitivně pak zvítězila kombinace ceny, vzhledu a poctivé nosnosti.

Anežka: Když mi to Jakub ukázal, řekla jsem jen: „Jo, to je nejlepší“, a bylo to. Nejdřív jsme si koupili dva regály, ale tak moc se nám líbily, že nakonec máme čtyři.

Hrál u vašeho výběru roli fakt, že má výrobek ekologický certifikát FSC, že je vyrobený v Česku nebo že se dá snadno recyklovat?

Anežka: Co se týče udržitelnosti, přemýšlíme hlavně nad tím, jestli nám nábytek dlouho vydrží a jestli se nám bude dlouho líbit. Taky je pro nás důležité, že je to lokální výrobek.

Jakub: V případě nábytku neuvažujeme tolik nad recyklací, ale spíš nad tím, že když je regál z kovu a od české značky, tak se můžeme případně ozvat, pokud se něco pokazí. Podstatné je pro nás hlavně to, že takový celokovový designový produkt dává smysl a jen tak se nezničí.

Jak se vám regál skládal?

Jakub: Byli jsme překvapeni, že než se regál přivrtá ke zdi, je to takový živý organismus. Ale vzhledem k tomu, jak je konstrukce odlehčená, je to logické. Přivrtání bylo trochu náročnější kvůli drobným křivostem místnosti a touhou mít vše na milimetr přesně, ale jinak šlo skládání rychleji než IKEA.


Fleysen - porterty zakazniku-15-web

Anežka Hájková je ilustrátorka, která se věnuje také hudbě a příležitostně 3D modelování. Ilustruje knihy, spolupracuje s grafickými studii a věnuje se vlastní volné tvorbě.

Jakub Spurný je přední český grafický designér a držitel mnoha ocenění včetně Českého lva za plakát k filmu Zátopek nebo několika umístění v soutěži Nejkrásnější kniha roku. Pracuje pro grafické studio Najbrt.

Anežka s Jakubem si do svého kreativního prostoru vybrali několik štíhlých stojacích regálů #1210. Jak vypadají další produkty Fleysen v pracovním prostředí či domovech našich zákazníků, se dozvíte v ostatních dílech seriálu Je to doma!