Barva měsíce: bledězelená, 20 % sleva, doprava zdarma, 24.-30.4.! Doručujeme na Slovensko!

Je to doma! #1 Šedý regál našel domov v obýváku izraelské designérky

Fleysen - portrety zakazniku-3-web

Když se designérka šperků Vika Mayzel procházela se svým manželem po Designbloku, padl jim do oka kus nábytku, který už měli dlouho vysněný. Minimalistický, vzdušný a přitom nevšední. Tím zhmotněným snem byl náš kovový stojací regál #1210 v šedé barvě. O pár dní později už stál v jejich obýváku.

Fleysen - portrety zakazniku-5-web

„Okamžitě jsme věděli, že tenhle regál patří do našeho obýváku.“

Díky své profesi si Vika s kovem výborně rozumí a zná všechny jeho přednosti. Na našem policovém regálu ji ale zaujalo právě to, že na první pohled jako kovový nevypadá. Zajeli jsme s fotografkou k ní na návštěvu, abychom viděli, jak takový zdánlivě chladný kus nábytku působí v teplém rodinném prostředí.

Jak jste Fleysen objevila a proč jste se pro něj rozhodla?

Objevili jsme značku Fleysen spolu s manželem na Designbloku a okamžitě jsme věděli, že tenhle regál patří do našeho obýváku. Přesně takový jsme totiž už dlouho hledali – minimalistický a přitom něčím zajímavý. 

Hrál u vašeho výběru roli fakt, že má výrobek ekologický certifikát FSC nebo že je snadno recyklovatelný?

Vyloženě certifikáty tolik neřeším, ale mám ráda kov. Jako šperkařka s ním pracuju a využívám při práci i jeho recyklaci. Nápad nábytku z kovu se mi proto líbí. U tohoto regálu nás s manželem navíc zaujalo, že tu kov nepůsobí tak jednoduše a na první pohled ho ani nepoznáte, což je dáno pravděpodobně zpracováním a kvalitou lakování.

Aby mohl být regál tak subtilní, a přitom bezpečný, je potřeba ho přivrtat ke zdi. Byl to pro vás problém? A jak se vám celkově sestavoval?

Instalace byla jednoduchá a užili jsme si u ní spousty srandy s dětmi. Zároveň jsme zvyklí právě kvůli bezpečnosti dětí přivrtávat všechno, takže v tom žádný problém nevidím.


Fleysen - portrety zakazniku-4-web

Designérka šperků Vika Mayzel pochází z Izraele, kde vystudovala Shenkar College of Design and Engineering. Ve své tvorbě se často nechává inspirovat výtvarným uměním. Aktuálně žije s rodinou v Praze, kde můžete navštívit také její studio na Vinohradech.

Viku jsme oslovili pro první díl seriálu Je to doma!, ve kterém vám ukazujeme nábytek Fleysen v interiérech našich zákazníků. Z naší nabídky si vybrala kovový stojací regál #1210.