Barva měsíce: bledězelená, 20 % sleva, doprava zdarma, 24.-30.4.! Doručujeme na Slovensko!

Je to doma! #4 Barevná skříňka plná deskových her

Fleysen_Marketa_003

Markéta Filgasová celý život hledá i tvoří krásné věci, kterými si chce obklopovat. Na naši vlajkovou loď, červeno-modrou skříňku Fleysen, natrefila náhodou, ale byla to láska na první pohled. Okamžitě věděla, že skříňka bude mít v bytě výsadní místo, aby ji Markéta měla každý den na očích.

Fleysen_Marketa_002

„Nikdy by mě nenapadlo, že si modrá a červená budou takhle notovat.“

To, co Markétu zaujalo nejvíc, byla barevnost. Červená a modrá se mohou zdát jako příliš kontrastní barvy, které budou lidské oko rozrušovat, ale v kombinaci s perforací vytváří stínování, které působí naopak uklidňujícím a harmonickým dojmem.

Jak jste Fleysen objevila a proč jste se pro něj rozhodla?

Myslím, že poprvé jsem na Fleysen narazila na Instagramu Nanovo, kam si chodívám pro inspiraci. Na první pohled mě značka zaujala barevností, hravostí tvarů, jednoduchými liniemi a perforováním. No a tahle skříňka byla láska na první pohled. Hned jsem věděla, na které místo v bytě ji dám, abych ji měla na očích. Ta barevná kombinace je krásná, nikdy by mě nenapadlo, že si modrá a červená budou takhle notovat.

Je pro vás důležité, že je nábytek z kovu a že se dá dobře recyklovat?

Ano, na recyklovatelnosti a odolnosti mi velmi záleží. My doma nemáme moc nábytku a pořizujeme hlavně starý zrenovovaný. Pokud si koupíme něco nového, je pro nás důležité, aby to jednou mohli využívat i naše vnoučata.

Hrál u vašeho výběru roli fakt, že má výrobek ekologický certifikát FSC?

Dopředu jsem to nevěděla a asi by to nebyl vyloženě důvod, proč cokoliv koupit. Ale když vidím tuhle certifikaci nebo nějaké druhotné využití obalů, tak mám radost. Já sama z ekologických důvodů posílám svoje výrobky v použitých obalech a zákazníkům vysvětluji, že recyklovat obalový materiál je v pořádku.

Přihlížela jste k desetileté záruce a garanci, že minimálně deset let budeme vyrábět prvky, které můžete ve skříňce případně vyměnit?

Záruka deset let mě potěšila, protože pro mě znamená, že si za svými výrobky stojíte. Ale že máte dostupné náhradní díly, to jsem nevěděla.

Jak se vám skříňka skládala?

Já si ledacos sestavím sama, ale tady mi musel pomoct přítel, protože to bylo trochu složitější – asi u dvou děr bylo potřeba vyčistit díru na šroub, protože tam byl zbytek barvy. Ale žádný větší problém jsme neměli.

Funguje skříňka dobře i bez přivrtání a řeknete nám, k čemu u vás doma slouží?

Je úplně stabilní, a to i přesto, že je nacpaná až po okraj. Jsme rodina deskových her, takže jak vidíte, potřebujeme na ně speciální úložný prostor. 

 

Fleysen_Marketa_012

DIY guru Markéta Filgasová se věnuje tvorbě nábytku, doplňků, udržitelných výrobků a upcyklaci. Už spoustu let fanoušky inspiruje domácí tvorbou na svém blogu Tamarki.

Markéta si u nás vybrala nízkou kovovou skříňku #1311, ve které si děti mohou pohodlně vybrat deskovou hru. Kde se zabydlely další produkty Fleysen, zjistíte na našem blogu v seriálu Je to doma! V posledním díle jsme vám např. představili duo kreativců, kteří si do svého ateliéru pořídili hned čtyři červené regály.