Míříme za hranice! Novou kolekci Fleysen navrhnou němečtí designéři.

Po dvou úspěšných kolekcích ve spolupráci s designéry Filipem Mirbauerem a Michalem Strachem, kteří zůstávají na pozici art direktorů Fleysen jsme se letos rozhodli trochu překvapit a vyrazili jsme pro inspiraci za hranice. Nejnovější kolekci nábytku navrhne německé designové studio eigenform.

Příští stanice: Lipsko

eigenform-FelixFelix Wissing z lipského studia eigenform

Studio eigenform vede Felix Wissing ve spolupráci s grafickou designérkou Camillou Le Lous a produktovým designérem Fabianem Seydem, kteří jsou kooperativními partnery. Felix je produktový a interiérový designér se silným zaměřením na sociální a environmentální udržitelnost. Ve jménu cirkulární ekonomiky hledá jednoduchá současná řešení a propojuje své technické znalosti s kreativními experimenty. Francouzka Camille Le Lous, renesanční designérská osobnost, která je srdcem grafička, ale věnuje se také interiérovému nebo textilnímu designu. Fabian Seyde má mnohaleté zkušenosti s konstrukcí a vývojem nábytku z firmy Thonet.

Společná slabost pro udržitelnost

Výběr studia, které klade takový důraz na cirkularitu a šetrnost k okolí, samozřejmě není náhoda. Bez udržitelnosti si lze totiž fungování značky Fleysen jen těžko představit. Naše výroba probíhá v České republice, kovové výrobky jsou plně recyklovatelné, nebo vyrobené přímo z recyklátu. Používáme plastické hmoty z biomasy, které mohou být kompostovány, a od roku 2018 jsme ve výrobě snížili produkci CO2 o 45 %.

 

Jak bude vypadat nová kolekce udržitelného nábytku, která vzejde z česko-německého přátelství, to se nechte překvapit.