Vyhrajte návrh kanceláře za 20 000 Kč! Soutěž do 31.5

Novinka roku 2023! Knihovna navržená designéry ze studia Vrtiška & Žák

fleysen_knihovna_vrtiska_zak-10

 

A je to venku! Na právě začínajícím Designbloku si můžete prohlédnout čerstvý přírůstek do Fleysen rodiny. Jedná se o pořádnou, nefalšovanou knihovnu, vůbec první v našem portfoliu. Novinku navrhli designéři ze studia Vrtiška & Žák, držitelé ocenění Grand Designér 2021.

 

fleysen_knihovna_vrtiska_zak-12

Nová knihovna je k dispozici v několika velikostech.

Poctivý kus nábytku

Designéři Roman Vrtiška a Vladimír Žák přistoupili k návrhu s jasným záměrem – vytvořit plnohodnotnou knihovnu, která nabídne potřebnou nosnost a funkci, nebude konkurovat stávajícím regálům a přitom ponese rozpoznatelnou Fleysen estetiku. Tenký kov, podle kterého Fleysen poznáte, použili na příčky a police místo kovu vyrobili z desek s laminátem nebo dřevěnou dýhou. 

Unese i Prousta

Knihovna je širší než celokovové regály a samotné police zvládnou větší zátěž. Může za to jak lamino materiál, tak kovové příčky do tvaru písmene L. Příčné části tvoří jednu svislou linii, podélné plochy jsou perforované a postavené vůči sobě cik cak. Jedna police má nosnost až 50 kg, takže do knihovny bez obav naskládáte veškerou tvorbu Stephena Kinga i s Hledáním ztraceného času v pěti jazycích.

 

fleysen_knihovna_vrtiska_zak-5

Díky kovovým příčkám do tvaru písmene L opřete knihy z více stran.

Jako vždycky máte na výběr

Knihovna má od dvou do sedmi polic a zůstává samozřejmě i naše oblíbená barevná hravost. U kovových ploch je možné vybrat si z 8 odstínů, police si můžete zvolit v jedné z barev bílá, šedá a dubová dýha.

 

fleysen_knihovna_vrtiska_zak-13

O designérech

Roman Vrtiška (*1982) a Vladimír Žák (*1980) začali spolupracovat už při společném studiu na UMPRUM v Praze (tenkrát VŠUP). Dnes patří mezi vyhledávané tvůrce a jsou mnohonásobnými majiteli českých i mezinárodních ocenění (ceny Designbloku, Czech Grand Design, Red Dot a další). Věnují se převážně projektům z oblasti architektury, interiérů a produktového designu. Od roku 2016 vedou Ateliér designu nábytku a interiéru (D2) na UMPRUM v Praze.

Knihovnu Fleysen si můžete prohlédnout naživo v našem stánku P.13 na Designbloku ve Veletržním paláci, který proběhne v Praze 4.–8. 10. 2023.

KNIHOVNA NA E-SHOPU