Barva měsíce: bledězelená, 20 % sleva, doprava zdarma, 24.-30.4.! Doručujeme na Slovensko!

Je to doma! #6 Fleysen, kam se podíváš

Fleysen_Mechacek_4

Byt herce Tomáše Měcháčka a jeho přítelkyně Kláry Hájkové, by mohl být výkladní skříní naší značky. Jejich knihy, pokojovky, ale taky dětské hračky jsou totiž vystavené v několika regálech Fleysen v bílé, žluté a zelené barvě. Navíc se chystají pořídit si stojací regály i do jejich nově vznikajícího obchodu creative concept storu woohoo.cz v Praze.

Fleysen_Mechacek_1

Fleysen_Mechacek_2

„Baví mě, že to není nábytek, ale čistá, hezká funkce.“

Kovové regály Fleysen se Kláře a Tomášovi zalíbily už na Designbloku 2021, ale neměli pro ně doma prostor, a tak si je koupili až poté, co se přestěhovali do současného bytu. Barvy, vzdušnost a snadná montáž pro ně byly hlavními důvody, proč stálo za to čekat skoro dva roky.

Jak jste se o Fleysen dozvěděli?

Klára: Objevili jsme ho na Designbloku před dvěma lety, kde probíhal launch celé značky. Celou dobu jsme věděli, že Fleysen chceme, občas jste se nám připomněli na sociálních sítích, ale pořád jsme ho neměli kam dát.

Tomáš: Za následující dva roky jsme se třikrát přestěhovali a když jsme se konečně rozhodli, že zůstaneme tady, tak jsme hledali nejhezčí a nejjednodušší cestu, co se týče montování, a regály jsme si konečně pořídili.

Čím vás Fleysen zaujal?

Tomáš: Vzdušností. Že to vlastně není nábytek, ale čistá, hezká funkce. Pak je naprosto skvělá ta jednoduchost a blbuvzdornost. Je vidět, že to někdo celé promyslel tak, aby smontování zvládl každý.

Klára: Mě baví barvy a velká variabilita. A koukala jsem, že teď ukazujete nové možnosti, jak police poskládat tak, jak by mě nenapadlo. My jsme navíc přišli na „domeček“ – když dáte dvě police za sebe zády k sobě, tak to taky vypadá dobře. Zařizujeme obchod, kam si vás taky pořídíme a tam chceme police dát do prostoru. A samozřejmě se mi líbí příběh celé značky, že se tomu věnuje někdo, protože ho to prostě baví.

Hrál u vašeho výběru roli fakt, že má Fleysen ekologický certifikát FSC?

Tomáš: O certifikátu jsme netušili, ale když nám přišla krabice plná kukuřičné výplně, poslepovaná papírem a ne plastem, tak bylo jasné, že vám na ekologii záleží.

Jak se vám regály skládaly?

Tomáš: Zelená byla úplně v pohodě, žlutá byla pro pokročilé. Tam bylo asi šest způsobů, jak to dát blbě. Vyzkoušel jsem všechny, ale nakonec to snad máme správně. Dobré je se na to vyspat, což se nám nepovedlo.

Napadlo tě podívat se na video návod?

Tomáš: No dovol! Stačí, že jsem se podíval do papírového návodu. Ale vážně – o videu jsem nevěděl, ale myslím, že vůbec není potřeba.

Fleysen_Mechacek_3

Klára Hájková založila kulturní (epi)centrum Vzletná, které inspiruje a vzdělává děti i dospělé v oblasti umění a kreativity. A s Tomášem si nyní otevřeli creative concept store woohoo.cz na Vinohradech. 

Tomáš Měcháček je herec a stand up komik, kterého můžete znát jak z televizních seriálů, tak z filmů jako např. Známí neznámí, Úsměvy smutných mužů nebo Protektor.


Klára s Tomášem si od nás zatím koupili dva vysoké zelené stojací regály #1210, dva nižší bílé regály #1211 a jeden visací žlutý regál #1213. Inspirujte se i v dalších domácnostech, např. v obýváku izraelské designérky Viky nebo u milovnice DIY tvorby Markéty.